Jurnal de stat în casă: fiziokinetoterapie, aer condiționat & chill

2 august 2020

Vara asta, am stat în casă mai mult decât mi-aș fi putut imagina. Primul motiv e pandemia, iar al doilea motiv constă în faptul că tocmai m-am ales cu o operație la genunchi, din cauza unei rupturi de menisc. Combo! Toată luna iulie am stat în casă de frică să nu cumva să iau covid și să nu cumva să nu mai intru în operație, iar în august stau în casă că nu am încotro. Aerul condiționat este prietenul meu cel mai bun.

Acum, highlight-ul fiecărei zi de-ale mele este sesiunea de fiziokinetoterapie acasă. Mă bucur că valorific perioada asta inertă prin a rezolva o problemă de sănătate. Oricum, pare că s-a oprit timpul în loc anul ăsta. Când o să ne revenim după pandemie, o să încep pe picioarele mele să recuperez timpul pierdut.

Atât timp cât nu sunt pe o plajă, urăsc temperaturile ridicate. Provocarea în timpul exercițiilor de fiziokinetoterapie nu e durerea, ci să nu leșin de cald. Am vrut azi să deschid geamul, să mă oxigenez un pic în timpul antrenamentului. Când am crăpat un pic geamul, am crezut că am deschis ușa de la cuptor. Groaznic. Abort mission. Am dat drumul la aerul condiționat și mi-am văzut de treabă.

Ca să nu mă copleșească temperaturile în combinație cu efortul pe care îl depun, deja am un ritual de răcorire. Înghețata este nelipsită. Apa este esențială, atât în formă lichidă, dar și în formă solidă.  🧊 Am niște pungi cu gheață pe care trebuie să le pun pe genunchi (învelite într-un prosop) după exercițiile de kineto. Le mai folosesc să-mi răcoresc și salteaua de gimnastică pe care fac exercițiile. Arată așa:

Apropo de saltea răcoroasă, Arya, cățelușa mea, îmi monitorizează atent antrenamentele, iar când încep mișcările mai ample, ea merge pe salteaua ei specială cu gel răcoros și mă privește de acolo. O invidiez. By the way, dacă aveți căței, saltelele cu gel răcoros sunt un must-have pe timpul verii. Deși blana lor are rol termoreglant, o salteluță rece este perfectă pentru prietenii patrupezi. 😀

Revenind la ritualul meu, ca să amplific efectul aerului condiționat și să mă răcoresc rapid, mereu țin lângă mine un spray cu apă termală și pulverizez apa rece pe față și restul corpului. Spray-ul ținut în frigider și aerul condiționat sunt my partners in crime pentru o vară cool și răcoroasă.

Apropo de aer condiționat, dacă intenționezi să înlocuiești vechiul aparat de aer condiționat sau poate să montezi alt aparat și în alte camere, să știi că în acest moment există o ofertă la E.ON și este foarte avantajoasă. Poți achiziționa o soluție de răcire E.ON și astfel nu îți mai faci probleme să cauți singur instalator, nu îți mai bați capul cu nimic. Te bucuri de montaj rapid, inclus în pachet, şi de promptitudinea şi seriozitatea unei echipe de tehnicieni autorizați.

eon cool ❄️ Toate cele 3 variante din oferta E.ON Cool vin cu multe avantaje. Datorită tehnologiei Inverter, consumul de energie se reduce, iar tu faci economii lună de lună. Beneficiezi de o soluție completă de servicii: transport, montaj, servicii de întreţinere, curăţare, igienizare şi intervenții de urgență 24/7. În plus, ai avantaj la plată: scapi de stresul plăţii integrale sau a avansului şi ai zero cheltuieli neprevăzute pe toată perioada contractuală.

❄️ În funcție de nevoile tale, îți poți alege modelul potrivit, ținând cont de calitate, design și performanță. Dacă ai nevoie de o părere avizată cu privire la ce pachet ar fi cel mai potrivit pentru tine și casa ta, E.ON oferă consultanţă tehnică gratuită şi te vor ajuta să alegi cel mai potrivit produs pentru un randament cât mai ridicat.

❄️ Dacă recomanzi prietenilor tăi soluția E.ON Cool și ei o vor achiziționa în urma recomandării tale, primești până la 100 lei reducere, pentru fiecare pachet achiziționat de aceștia. Pe lângă acest sistem de referral, dacă vei achiziționa pachetul cu aer condiționat și servicii tehnice E.ON Cool, poți să câștigi prin tragere la sorți contravaloarea aparatului de aer condiționat. Găsești regulile tombolei la ei pe site.

❄️ Spre exemplu, Pachetul START costă 113 lei / lună și îți asigură o vară răcoroasă. Pachetul conține un aer condiționat cu tehnologia Inverter și servicii la pachet, montaj, plus plata în rate împreună cu factura E.ON.

Revenind la ritualul meu de răcorire fără aer condiționat, dau aproximativ 30 de lei pe apă, 20-30 lei pe o cutie de înghețată, 25-35 de lei pe un spray cu apă termală,  vreo 50 de lei pe pungile cu gheață și, pentru că nu uit de cățel, mai pun 50 de lei și pentru salteaua ei răcoroasă. Depășesc cu mult bugetul de 113 lei. 🙂 Un aparat de aer condiționat este o investiție pe termen lung și asigură confort pe tot parcursul zilei și al nopții. Cu ajutorul pachetelor E.ON Cool puteți amortiza costurile financiare. În felul acesta, nu sunteți nevoiți să scoateți câteva mii de lei din buzunar pe loc ca să vă echipați casa cu aparate de aer condiționat + instalatori + costuri de mentenanță.

Eu nu îmi pot imagina cum aș fi trecut peste vara aceasta fără aer condiționat, făcând antrenamente zilnic, chiar și de câteva ori pe zi, la 35-37 ‎°C, blocată între betoanele din mijlocul Bucureștiului. Sper că v-au fost utile informațiile despre pachetele E.ON Cool. Să aveți o vară răcoroasă! ☃️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.