„Otherside – Blowback” sau „cât de bună poate fi muzica românească”

5 septembrie 2017

Otherside e un un nume destul de fresh în line-up-urile concertelor și festivalurilor din România. Probabil, cei care mă urmăriți pe Facebook ați văzut de multe ori că am tot vorbit despre ei și v-am mai strecurat prin news feed-uri niște piese semnate Otherside, demne de heavy rotation.

Deși au apărut în această formulă în 2015, band-ul a bifat deja concerte pe scenele celor mai mari festivaluri din țară și continuă să apară în hot-spot-urile urbane. Au un vibe deosebit. Influențele electro și cele soul, accentuate de sound-ul futuristic, transformă piesele Otherside în oaza de care are nevoie industria muzicală românească. De aici și nesfârșitele întrebări „sunt români?”.

Otherside ocupă unul din cele 3 locuri din top-ul meu personal, în materie de band-uri românești. Poate ați spune că e o afirmație prematură, dat fiind faptul că există abia de 1 an, dar, deși băieții cântă în formula aceasta de puțin timp, activitatea lor anterioară funcționează ca o recomandare, dacă, bineînțeles, i-ați urmărit și înainte de a urca pe scenă în formula asta.

Mă uitam prin articolele mai vechi și am văzut că scriam articole despre Viki Red în 2011. Victor e unul dintre artiștii a cărui muzică m-a făcut mereu să zâmbesc și să îl urmăresc în toate stadiile prin care a trecut; de când cânta la clape alături de Paula Seling (în timpul când AMI și Lariss erau backing vocals), până când a ajuns la proiectele solo.

La momentul actual, observăm cu toții că zecile de milioane de vizualizări de pe YouTube, crescute artificial și lipsite de orice fel de substanță, dictează trend-urile muzicale românești. De radiourile comerciale nici nu mai zic. De aceea, un artist precum Viki Red și un proiect precum Otherside trebuie urmăriți, susținuți și difuzați în mediul online cât mai mult. Piesele lor trebuie să ajungă la publicul care nu poate fi corupt cu niște trend-uri închipuite. Trebuie să mergeți la un concert de-ale lor și o să auziți o altă perspectivă asupra muzicii.

De câteva zile, cel mai recent single al trupei – Blowback – are și videoclip. După cum spuneam, muzica lor nu are nevoie de ceva sofisticat, căci sound-ul oricum te teleportează în dimensiuni pe care simțurile și imaginația ți le proiectează singure. Blowback este filmat în pădure (Live in the woods), unde o vă las pe voi să pășiți de partea cealaltă a muzicii. 🙂

Pe internet, îi puteți urmări pe pagina de Facebook Otherside și pe contul lor de YouTube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.