Parov Stelar – Grandpa’s Groove: un clip “made in Romania” by Hypno

2 octombrie 2016

Săptămâna asta, a tot circulat prin News feed-ul meu cel mai recent clip al lui Parov Stelar: Grandpa’s Groove. Cea mai cool parte e faptul că acest clip a fost făcut de Hypno, care e român. Clipul arată foarte bine, povestea e interesantă, sound-ul piesei are un vibe foarte mișto, electro-swing.

Bun. Ați prin ideea cu peștișorul de aur și personajul care visează să se îmbogățească de pe urma lui. E foarte interesant pusă în scenă. Unde pune Hypno mâna iese artă. Tot ce am văzut semnat de el m-a impresionat de fiecare dată și am ținut minte foarte detaliat „povestea” clipurilor. Are ceva special, de necontestat. Îmi place că nu „sufocă” piața cu materiale scoase pe bandă, ci dimpotrivă, își face apariția discret. Atunci când apare… *boom*… se întâmplă ca și cu Parov Stelar și toată lumea apreciază. 🙂

În urmă cu an, Hypno a făcut un clip demențial pentru piesa „Abel”, a trupei GOLAN. Pare că piesa a fost scrisă pentru imaginile acelea. „Abel” a căpătat o valoare și mai mare după ce am văzut cum „arată” muzica. Simboluri, conflicte interioare, iluzii, mister… toate exprimate într-o liniște alb-negru.

GOLAN e una dintre trupele pentru care am mers în câteva orașe din țară ca să îi văd în concert. Nu-mi dau seama de ce nu am mai scris despre ei până acum, dar am fost la peste 15 concerte de-ale lor, de când au apărut. Sunt demențiali și au ieșit și în afara României, datorită conceptului atât de interesant pe care îl are muzica lor, dar și componența band-ului în sine.

… și aici se leagă tot ce am scris până acum. Anul acesta, GOLAN a fost într-un turneu european alături de Parov Stelar, cântând în deschiderea concertelor lui. De aici și legătura dintre Hypno și Parov Stelar. Îi urmăresc pe GOLAN demult și știu cam tot ce mișcă despre clipurile și muzica lor. Conexiunea e ușor de făcut. Povestea clipului „Grandpa’s Groove” este mult mai românească decât pare. Pescarul e interpretat de actorul Florin Galan, dansatoarele sunt românce și ele, totul e filmat în Delta Dunării. Cam totul e „made in Romania”. De aplaudat. Foarte tare ce-a făcut Hypno! Merită să ilustreze cea mai bună muzică.

* dacă vă place Parov Stelar, chiar trebuie să îi ascultați pe cei pe care i-a ales să îi deschidă atâtea concerte, în toată Europa. Ascultați-i pe GOLAN pe YouTube și urmăriți-i pe pagina de Facebook. Dacă puteți ajunge la vreun concert de-ale lor, să nu ratați! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.