Restaurant Santorini: mâncare grecească foarte, foarte bună

15 iunie 2020

Am fost de câteva ori până acum la Restaurant Santorini, în zona Piața Muncii. De fiecare dată am apreciat mâncarea de aici, căci altfel nu aș fi revenit. Este amplasat într-o zonă atipică pentru restaurante, dar se face remarcat imediat în peisaj, datorită combinației de culori alb-albastru.

 Restaurant-Santorini-Bucuresti-Piata-Muncii-restaurant-grecesc

În interior, spațiul este destul de încăpător, aerisit. Odată ce am pășit în salon, chiar m-am simțit ca în Grecia. Parcă ești în mijlocul Mării Egee.  Toate detaliile m-au dus cu gândul la insula elenă. Decorurile, florile de pe mese, plasele pescărești de pe pereți, culorile, fețele de masă de unică folosință, până și tencuiala de pe pereți, totul era ca într-o tavernă grecească autentică. Afară, restaurantul are o terasă încăpătoare. Totul se continuă în spatele zonei de servire cu bucătăria. Mi se par foarte ingenioase imaginile panoramice de pe pereți cu peisaje din Grecia. Sunt super „instagramabile”. Dacă stai la perete lângă o astfel de imagine și îți face cineva o poză cu peisajul în spate, chiar pare că ești în Grecia. 😀

Santorini-Restaurant-Bucuresti-meniu-locatie-mancare-greceasca

Personalul este amabil. Din momentul în care am dat comanda, mâncarea a venit mereu rapid. Mi s-a întâmplat o dată să aștept vreo 25 de minute să vină cineva să ia comanda, dar am aflat că a fost doar o încurcătură și cine trebuia să vină la masa unde eram eu crezuse că a venit deja altcineva la mine și de aici întârzierea. Am așteptat pentru că știam cât de delicioasă e mâncarea.

Preparatele din meniul restaurantului Santorini sunt realizate după rețete originale, cu ingrediente aduse direct din piețele grecești. Este de apreciat faptul că meniul are poze cu toate preparatele. Te poți decide mult mai ușor, fără să stai să cauți pe Instagram poze cu mâncarea sau să comanzi „la ghici” ca în cazul restaurantelor care pun doar denumirea preparatului și nu știi la ce te poți aștepta.

Am încercat fel de fel de preparate și toate mi-au plăcut. Dintre aperitivele reci, am încercat pasta de măsline, brânza feta cu ulei de măsline și oregano, salata de vinete, tzatziki (bineînțeles!) și salata de caracatiță marinată.

Restaurant-Santorini-salata-caracatita-scaled

Restaurant-Santorini-lipie-greceasca-paine

Dintre aperitivele calde vă recomand halloumi la grătar, chifteluțe de dovleac cu feta și măslinele pane. Sunt absolut delicioase.

Restaurant-Santorini-masline-pane-scaled

La felul principal, am încercat de-a lungul timpului creveții la grill cu dressing de lămâie, gyros, scoici Saint Jaques picante și calamarul pane cu sos de unt. Toate preparatele au avut un gust autentic, foarte delicios. Condimentele dau o savoare aparte și fac mâncarea să fie la fel de aromată ca cea preparată în tavernele grecești. Și vinul e bun.

Restaurant-Santorini-calamar-pane-sos-unt

Restaurant-Santorini-Gyros-pui

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Santorini Restaurant (@restaurant_santorini_official) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Santorini Restaurant (@restaurant_santorini_official) on

Am mai încercat fel de fel de restaurante cu specific grecesc în București și cam de fiecare dată am primit mâncare fadă, fără niciun gust autentic sau chiar cu carnea negătită, crudă. Nu m-am întors niciodată în acele locuri. În schimb, așa cum am spus anterior, la Restaurant Santorini am revenit mereu cu plăcere, iar mâncarea nu m-a dezamăgit niciodată. Din păcate, nu mai am toate pozele cu toate preparatele pe care le-am încercat personal, dar puteți răsfoi meniul cu poze aici.

Cu siguranță, Restaurant Santorini se află în topul restaurantelor grecești din București, dacă nu chiar cel mai bun. De la detaliile designului tradițional până la preparate, totul este specific grecesc. Din când în când, sunt organizate și seri cu muzică grecească live. Este o alegere perfectă dacă vă place mâncarea mediteraneană și mai ales dacă sunteți fan al fructelor de mare sau al preparatelor din pește. Dacă plănuiți să îl vizitați, îl găsiți pe Șoseaua Mihai Bravu, la numărul 209.

Dacă aveți recomandări de restaurante grecești bune în București, vă rog să le lăsați în comentarii. Chiar sunt curioasă dacă voi descoperi vreunul cel puțin la fel de bun ca Restaurantul Santorini. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.